Sunday, March 4, 2012

Renovations Hotel Hopfenstock 1912 Lipton Soup Labels


In the winter half-year 1912-1913 were, as in the Karlsbad Badeblatt-News announced, "the ground floor locations" of the Kur Restaurant Hopfenstock closed due to renovations: But the the dining salon in the upper floor of the upper house remained  open. After about three months, the work was completed, because with a large display owner Franz Funk recommends hotel and restaurant to  the highly honored public for  „kindly“ visits. Culinary cuisine, Diners, Soupers, fine wines and beers are available.
"DIABETICS complete lunch and dinner" it says in the  paper.
 And in the evening there is nothing "reheated", but always freshly prepared food.

The hotel has 70 comfortably furnished rooms, equipped with good heating systems for the coming summer and winter season. Electric light, telephone, elevators, bathrooms and spas are already installed.
On parle francais                                                       English spoken

The hotel had three dining rooms. The guests went  to a show before or after the dinnner, the restaurant was well known for its excellent cuisine.

Han‘s brother Fritz was chef and retained this position in the Hopfenstock for the next 25 years. Other employees could  also celebrate their 25 to 30 anniversary.
The head waiter, Mr. Walther, proudly reported, that with the money he earned during the 30 year of serving, he could afford to build a house and was able to send his son to university.
 
Chef Fritz collected over a lengthy period of time Soup Labels from OXO. They always consisted of a series of 6 pictures of various themes.

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Im Winterhalbjahr 1912-1913 waren, wie im Karlsbader Badeblatt angekündigt, "die Parterre Lokalitäten" des Kur Reataurants Hopfenstock wegen renovierungsarbeiten geschlossen: geöffnet blieben aber der Speisesalon im Oberen Stock des Oberen Hauses.
Nach rund drei Monaten waren die Arbeiten abgeschlossen, denn mit einer großen Anzeige empfiehlt Besitzer Franz Funk Hotel und Reataurant "dem Hochgeehrten Publikum zu gütigem Besuche.



Das Hotel Hopfenstock hatte drei Speisesäle. Die Gäste, die ins Theater gingen, konnten vor oder nach dem Theaterbesuch eine gute Mahlzeit zu sich nehmen, der Hopfenstock war bekannt für seine ausgezeichnete Küche.

Kräftige, Kurgemäße Küche, Diners, Soupers, feine Weine und Biere werden angeboten. Auch für Diabetiker ist gesorgt. "Zuckerkranke kompletter Mittags-und Abendtisch" heißt es in oiger Anzeige. Und abends gibt e nichts "Aufgewärmtes", sondern stets frsche Küche. Das Hotel verfügt über 70 komfortabel eingerichtete Zimmer, versehen mit guten Heizanlagen für die kommende Sommer-und Wintersaison. Es gibt bereits elektrisches Licht, Telephon, Lift und Bäder.



Hans Bruder Fritz wird Chefkoch und behält diese Position im Hopfenstock für die nächsten 25 Jahre. Auch andere Bedienstete können ihr 25 bis 30 jähriges Dienstjubiläum feiern,

Der Oberkellner, Herr Walther, berichtet stolz, daß er sich mit dem Geld, das er während der 30 jährigen Dienszeit im Hopfenstock verdiente, ein Haus leisten und seinen Sohn auf die Universität schicken konnte.

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